Wat is propolis

Propolis is een soort balsem dat door de bijen wordt verzameld van knoppen en bladeren van verschillende bomen en planten. De bijen mengen deze balsem met bestanddelen van stuifmeel en voegen er verschillende soorten buitengewoon werkzame enzymen en fermenten aan toe. Er is aangetoond dat er behalve drie soorten was (andere dan de was van raten) nog 18 stoffen in voorkomen, welke grotendeels uit vluchtige oliën bestaan. Propolis worden door de bijen voor verschillende doeleinden gebruikt:

  1. om voor een klein deel in de wasraten te verwerken
  2. het gehele bijennest mee te omhullen. om te voorkomen dat er schadelijke invloeden het bijennest kunnen beïnvloeden.
  3. de cellen waar de eitjes ingelegd zullen worden, worden grondig opgepoetst, waardoor de larven, zodra ze uitkomen, beschermd worden tegen ziekten.

 

PROPOLIS als genezend middel

Het is nu gebleken dat Propolis zeer selectief schimmels en virussen bestrijdt die ook mensen bedreigen.

Een bijkomend voordeel bij gebruik van Propolis is dat "goede"bacteriën ,die bijvoorbeeld een belangrijke functie hebben in de darmflora, niet aangetast worden. Er zijn ook geen bijwerkingen (behalve in enkele gevallen van allergie) en de ziekteverwekkers worden niet immuun voor de werking van Propolis. Men kan Propolis bij infecties telkens opnieuw gebruiken, dit in tegenstelling tot penicilline - soorten. Propolis kan zelfs de werking van penicilline en moderne geneesmiddelen versterken .Bij gebruik van Propolis zal men merken dat verkoudheden veel minder of in geringere hevigheid optreden. Men voelt zich beter en infectieziekten krijgen weinig kans

Prosana verwerkt al 50 jaar propolis in: capsules, tabletten ,tinctuur en huidcrème