Skip to main content

Gek van Zoet? ER is een alternatief
het gezondste alternatief voor suiker is STEVIA

Want dit natuurlijke plantje scheelt een paar pieken op de bloedsuikerspiegel

Wat is Stevia dan precies ?
Stevia- voluit Stevia Rebaudiana Bertoni is een krachtig plantje rechtstreeks geïmporteerd uit Paraguay. Klinkt het als een nieuwe trend? niks is minder waar. De oorspronkelijke bewoners van Paraguay gebruiken het product al 1500 jaar als voeding en als medicijn. Niet alleen inwendig maar ook uitwendig voor een goed herstel van de huid. Het ruwe extract heeft een enigszins bittere smaak, omdat het 300 maal zoeter is dan suiker. Bij een te hoge dosis stevia nijgt de smaak tot een licht bittere dropsmaak. Het product bevat geen calorieën en heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel.

Steevia onder de stevia's
Wereldwijd zijn er zo'n 250 soorten stevia, maar de Paraquaanse steviosiden bevatten van nature het hoogste percentage stevioside en rebaudioside A (Reb A) De ingrediënten die zorgen voor de zoete smaak. De producten van ENRA Stevia, onder de merknaam STEEVIA bevat beide natuurlijke grondstoffen afkomstig van de krachtige plant. STEEVIA van ENRA is dus echt een natuurlijke STEVIA en hiermee onderscheidend van vele andere producten.
Het is verkrijgbaar in druppels, tabletjes en zoet-poeder en zijn herkenbaar aan de blauwe verzegeling.(dop)

Nieuw bij Enra:
Steevia Sweethealth nature voor een evenwichtige bloedsuiker spiegel
Steevia Sweethaelth Cranberry een natuurlijke remedie bij blaas ongemakken

Pas op voor neppers

De populariteit van het zoete plantje kent ook zijn keerzijde, grote productleveranciers gaan er mee aan de haal en de nepvarianten steken al gauw de kop op.

Hoe herken je de juiste variant?
Stevia moet beide stoffen Stevioside en rebaudiasine A (reb A) bevatten. Let wel op kies altijd voor een natuurlijke stevioside, want deze bestaat tegenwoordig ook in een geraffineerde kunstmatige variant en dit vind je terug in de niet-biologisch zoetmiddelen.
Een goede stevia suikervervanger behoort nooit aspartaam of ander zoetstoffen te bevatten. Let altijd op de blauwe verzegeling (dop) voor echtheid. ENRA bv garandeert deze kwaliteit met de blauwe dop voor 100%.